Camping De Somerweij | Stalmansweg 11 5712PJ Someren | tel: 06-20310877 | Minicamping De Somerweij op facebook | minicamping de somerweij op fotoMINICAMPING DE SOMERWEIJ

 
 
Minicamping De Somerweij is een in Someren gelegen minicamping dichtbij de Strabrechtse Heide.

Boerderijdieren

Er leven een aantal dieren op Minicamping De Somerweij. Hieronder ziet u een aantal foto's met beschrijving. Ons verzoek is om de dieren NIET te voeren, behalve wanneer dit is aangegeven door de beheerder.

Kippen

Minicamping De Somerweij heeft vele kippen en een haan rondlopen. Ze zitten in een ruim kippenren, waar ze af en toe uit ontsnappen (voornamelijk Spy, onze witte kip). Boris de haan zorgt ervoor dat iedereen genoeg te eten krijgt, en jaagt de nieuwgierige katten weg. Soms zijn er jonge kuiketjes die onze moederkippen Dorito en Doortje uitgebroed hebben. De kippen en haan staan op ons privé terrein, maar als jullie nieuwsgierig zijn mogen jullie altijd vragen om ze te komen bekijken. In het Koffiehoekje zijn verse eitjes voor verkoop aanwezig.
de kippen op camping de Somerweij
 

Konijnen

Op dit moment hebben wij 2 konijnen op de camping. Pippie is een Vlaamse Reus, een oranje kleurig mannetjes konijn en hij is ontzettend lief. Noortje is een Belgisch Zilver konijn, ze is pas bij ons gekomen en daardoor moet ze nog eventjes wennen. De hokken staan nu op ons privé terrein, maar de bedoeling is om deze naar de speelweide te verplaatsen, zodat jullie ze goed kunnen zien en kunnen aaien. Ze mogen handjes gras krijgen, maar geen brood of ander groenvoer. Teveel eten zorgt er namelijk voor dat ze buikpijn krijgen (en dat is nooit leuk!)
 

Shetlandpony's

Er staan 2 shetlandpony's in de dierenweide. Dat zijn Ginny en Elsje en ze zijn een stel schatjes. Ze vinden het heerlijk om aandacht te krijgen, te worden geborsteld of een rondje in de wei te lopen met jullie. Onder begeleiding van een volwassenen mag er op de dierenweide gelopen worden. Ginny is de grootste van het stel, ze is zwart met wit en nu 19 jaar oud. Ze woont al heel lang op de camping en weet alle sappige grassprietjes te vinden. Elsje is in 2019 bij ons gekomen. Ze is helemaal bruin, met lichte manen en is nu 18 jaar oud. Elsje is op dit moment zwanger en gaat in april voor een paar maanden naar een andere weide toe, waar ze goed in de gaten gehouden wordt.
 

Schapen

De dierenweide heeft nu 4 schapen rondlopen, allemaal vrouwtjes. Emma en Lesa zijn de oudste van het stel, Vikkie en Fleur zijn de dochters van Lesa. Ze zijn vorig jaar geboren samen met hun broertje Bokkie (die nu weg is) In 2020 zullen er helaas geen lammetjes geboren worden. Emma, Lesa en Vikkie zijn heel nieuwsgierig en komen je graag begroeten. Fleur is wat schuwer en blijft het liefst weg van alle drukte. Ze houden veel van gras, en proberen ook allerlei manieren te vinden om dit te bemachtigen (met af en toe ontsnappingen tot gevolg) Kortom, het is nooit saai met een schaap in je wei!
 

Katten

Er lopen nu 3 katten op de camping. Dat zijn Dovizioso (roepnaam Dovi), Dino en Mimi. Ze kunnen elkaar niet luchten of zien, maar zijn wel super lief voor ons en houden ervan om te kroelen. Dovi en Mimi zijn echte muizenjagers, en komen ook wekelijks met een muisje aangelopen. Dino is in het najaar van 2019 bij ons gekomen en zal dit seizoen voor het eerst te zien zijn. Een echte deugniet!