Minicamping De Somerweij | Stalmansweg 11 5712PJ Someren | tel: 06-20310877MINICAMPING DE SOMERWEIJ

 
 
Minicamping De Somerweij is een in Someren gelegen minicamping dichtbij de Strabrechtse Heide.

Wandelen

Someren beschikt over een uitgebreid wandelroutenetwerk, dat deel uitmaakt van het in ontwikkeling zijnde netwerk in Zuidoost-Brabant. De wandelroutes zijn met knooppunten verbonden, vergelijkbaar met het fietsroutenetwerk. Het netwerk biedt keuzevrijheid, eenvoud en flexibiliteit voor de wandelaar. De wandelroutes zijn geschikt voor de ‘ommetjesmaker’, maar ook voor de geoefende wandelaar. Van routepunt naar routepunt komt u op de mooiste plekjes. Het wandelroutenetwerk is onderdeel van een 2400 km groot wandelnetwerk in de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Wandelfolders en routekaarten kunt u verkrijgen bij het VVV kantoor of door onderstaande routes te downloaden.

Wandelroutes

Vanaf de volgende plaatsen vertrekken een of meerdere met ANWB-bordjes bewegwijzerde wandelroutes.
Parkeer- en picknickplaats bij de Somerense Heide, nabij de weg Someren-Heeze
- Zevenvennenroute: 4.5 km
- Witvenroute: 6 km
- Keelvenroute: 7 km
Parkeerplaats De Vloeten, gelegen langs de weg Lierop-Someren.
- Bontvenroute: 3, 4 of 5 km
- Vlerkenroute: 7 km
- Onderduikersroute: 3.5 of 8 km
VVV kantoor, centrum Someren
- Dorpswandeling
Natuurleerpaden
Naast de wandelroutes zijn er ook nog de zogenaamde ‘Natuurleerpaden’, waarbij er langs de routes borden zijn geplaatst met daarop aanvullende informatie over de natuur die langs het pad te zien is.
Er zijn twee Natuurleerpaden:
- 't Cronepad, gelegen aan de Doncksedreef
- Bos- en natuurleerpad Somerense Heide, met als vertrekpunt de parkeerplaats nabij de weg Someren-Heeze: ca. 3,5 km
Allemanspad
Het Allemanspad is een wandelpad dat voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is: van jong tot oud, lopend met de wandelwagen of rolstoel. De mooie natuur bij het Keelven is voor iedereen bereikbaar. De route start vanaf de grote parkeerplaats aan de Provinciale weg. Het Allemanspad heeft als eerste in Nederland een officieel certificaat voor toegankelijkheid gekregen.
Vennenroute
De Vennenroute (8, 13 of 17 km) is een route uit de serie Wandelen in de Peel. De route leidt u langs een aantrekkelijk deel van de Strabrechtse Heide. Het Keelven, Witven, Starven en Beuven vormen, samen met de tussenliggende bos- en natuurgebieden, een aaneenschakeling van één van de mooiste natuurgebieden in Brabant.

Het startpunt van de route is de parkeer- en picknickplaats Keelven aan de Provincialeweg. Er zijn diverse verkortingen mogelijk op deze route. De route loopt voor een deel samen met het Pelgrimspad (LAW-route). De wandelroute is bewegwijzerd met wit-gele strepen op bomen en palen of zonodig met een naambordje.
Blotevoetenpad
Het is een stukje rijden (klein half uurke vanaf de camping) maar zeker een aanrader: Het blotevoetenpad in Deurne. De locatie is ca. 1,5 hectare groot en bestaat voornamelijk uit gemaaide graspaden en bospaden, maar ook met keuze uit modderpaden en waterplassen. Iedereen kan hier dus gebruik van maken.
Aan het blotevoetenpad is geen tijd en route verbonden. Ook is er mogelijkheid om het pad even te verlaten om op het terras uit te rusten.
Op www.toonkortoomspark.nl vindt u meer informatie.

terug naar boven
Bronvermelding: www.vvv-someren.nl